in

BMW E30 M3 Cecotto Edition Review

Om de Venezolaanse fabrieksrijder Johnny Cecotto te eren, bouwde BMW een speciale editie van de E30 M3 en vernoemde deze uitvoering naar Cecotto. De Cecotto Edition kwam met een paar externe en interne upgrades en natuurlijk een briljant chassis.

BMW maakte slechts 505 exemplaren van de E30 M3 Cecotto Edition, allemaal met het stuur aan de linkerkant. Om ervoor te zorgen dat Groot-Brittannië dit juweeltje niet zou missen, maakten ze 25 exemplaren van de E30 M3 Ravaglia Edition, dezelfde auto, maar dan met het stuur aan de rechterkant en vernoemd naar de DTM- en WTCC-kampioen.

YouTuber MrJWW kreeg onlangs de kans om een E30 M3 Cecotto Edition aan de tand te voelen, aangedreven door een 2,3-liter atmosferische viercilinder die 215 pk levert. In onderstaande video laat hij zien wat deze uitvoering onderscheid ten opzichte van de M3 Evolution-modellen en geeft hij zijn feedback over de rijeigenschappen van de Cecotto Edition.

Video: BMW E30 M3 Cecotto Edition Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi-bestuurder doet de 'reverse of shame'

Audi-bestuurder doet de ‘reverse of shame’

Zie Max Verstappen in actie met de Red Bull RB15

Zie Max Verstappen in actie met de Red Bull RB15