in

BMW E36 M3 heeft falende remmen op de ‘Ring

Tijdens ons wekelijkse zoekrondje naar interessante Nürburgring-video’s op YouTube, kwamen we deze spannende beelden tegen van een BMW-bestuurder.

De E36 M3 komt op op volle snelheid Lauda Links uit en gaat richting Bergwerk. Bij een gangetje van 100 mph, 160 km/h, trapt de bestuurder op het rempedaal om er vervolgens achter te komen dat het pedaal direct naar de bodem valt. Een vermoedelijk defect aan de hoofdremcilinder zorgde ervoor dat de remmen faalden en de BMW veel te hard de bocht in dook.

Coureurs zullen er nauwelijks over nadenken als ze in een raceauto stappen, maar remfalen is waarschijnlijk het meest gevreesde mankement. In sommige gevallen kun je er nog goed mee wegkomen, zoals in onderstaande situatie, maar soms is een zware crash onvermijdelijk. Gelukkig liep het ditmaal goed af.

Video: BMW E36 M3 heeft falende remmen op de ‘Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Prior Design BMW 650i is breed, luid en heeft 700+ pk

Prior Design BMW 650i is breed, luid en heeft 700 pk

Pagani Huayra BC Roadster pakt ronderecord Spa-Francorchamps

Pagani Huayra BC Roadster pakt ronderecord Spa-Francorchamps