in

Lamborghini Super Trofeo zonder remmen rechtdoor in Corkscrew

Tijdens een race voor de North America Super Trofeo Competition faalde de remmen van Sheena Monk’s Lamborghini. Dit gebeurde op misschien wel slechts mogelijke moment, voor de Corkscrew.

De Corkscrew heeft maar weinig uitloop en de bandenstapel die er staat is vrij nutteloos voor zo’n snel punt. De bandenstapels zijn niet aan elkaar vastgemaakt en er zit geen transportband voor die een geheel vormt, zodat je niet tussen de banden door schiet.

Dat laatste gebeurde dus wel, Monk’s Lamborghini had zoveel snelheid dat de bandenstapel gewoon aan de kant geduwd werd en ze vol op de betonnen muur klapte. Het doet ons denken aan het ongeluk dat Gonzalo Rodríguez had in 1999 op hetzelfde punt tijdens een CART-race, die overleefde het niet.

IMSA gaf na het ongeluk de volgende verklaring: “Sheena Monk, who was involved in a frightening full-speed crash into the barriers atop the Corkscrew in the Lamborghini Super Trofeo race, was awake and alert, and has been transported to a local hospital for further evaluation. She is in stable condition.”

Video: Lamborghini Super Trofeo crash Corkscrew

Lamborghini Super Trofeo zonder remmen rechtdoor in Corkscrew

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.