in

Renger van der Zande plaatst geweldige inhaalactie voor de overwinning

Renger van der Zande heeft op een prachtige manier de winst opgeëist tijdens de IMSA Sports Car Championship-race op Laguna Seca. Van Der Zande’s #90 Ligier passeerde Dane Cameron in de #31 Cadillac in de Corkscrew, een legendarische bochtencombinatie maar geen bocht die bekend staat voor inhaalmanoeuvres.

Renger ging er toch voor en kwam van ver, heel ver. In de voorlaatste ronde van race remde de Nederlander extreem laat om Cameron binnendoor te passeren. Er was een klein beetje contact maar ‘rubbing is racing’. Dit is de eerste overwinning van het Visit Florida Racing-team in 2017 en de eerste overall LMP2-overwinning voor Renger van der Zande in dit kampioenschap.

Het team verruilde eind juli nog het slecht presterende LMP2-chassis van Riley in voor het Ligier JS P217-chassis. Een zeer goede beslissing want nu kan het team van Renger strijden om de overwinning.

Video: Inhaalactie van der Zande

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

ETS Nisan GT-R verbreekt record en duikt dieper in de 6 sec

Climbkhana

Ken Block’s Climbkhana met de Hoonicorn V2