in

BMW E46 V10 is een schreeuwende drifter

Deze BMW E46 V10 van de Italiaanse piloot Lorenzo Fattori is een buitengewoon unieke driftauto. Het komt namelijk niet zo vaak voor dat driftauto’s een V10 onder de kap krijgen, meestal zijn het de gebruikelijke turbomotoren van Toyota en Nissan.

Bij het ontwikkelen van deze driftauto waren veel technische partners betrokken zoals Mattech Motorsport die de auto ontwierp en de elektronica verzorgde, IRP Duitsland op het gebied van stuurinrichting, versnellingspook en handrem, BR Racing voor de ophanging, Zeknova-banden en Erreotto Garage voor de graphics.

De uit een M6 afkomstige tiencilinder produceert ongeveer 550 pk, waarvoor een speciale mapping en uitlaatsysteem zijn ontwikkeld. Tijdens een testdag en de DTrofeo d’Italia Drifting, beide gehouden op het circuit van Modena, werd de BMW uitgebreid gefilmd. Zet je speakers maar wat harder, want dit is een schreeuwer!

Video: BMW E46 V10 is een schreeuwende drifter

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volvo P1800 Cyan Racing review

Volvo P1800 Cyan Racing review

Romain Grosjean praat met Sky Sports over zijn ongeluk

Romain Grosjean praat met Sky Sports over zijn ongeluk