in

BMW M5 vs Alpina B5 – Wat is de beste supersedan?

AutoCar vergelijkt in deze video twee auto’s die op het oog bijna identiek zijn aan elkaar, namelijk de BMW M5 en de Alpina B5. Het zijn allebei 600 pk sterke sedans gebaseerd op de 5-serie, maar er zijn wel degelijk grote verschillen.

De BMW M5 is een motorsport-geïnspireerde sedan met carbon keramische remmen, stijvere dempers en de mogelijkheid om al het vermogen van de 4,4-liter V8-motor naar de achterwielen te sturen. De Alpina B5 is een iets soepelere en luxere uitvoering dan de M5 met permanente vierwielaandrijving. De B5 heeft weliswaar 8 pk en 50 Nm meer dan de M5, maar weegt ook 85 kg zwaarder.

Om uit te zoeken welke van de twee het beste is nam AutoCar de BMW en de Alpina mee naar Wales voor een rijtest. Vreemd genoeg wordt er geen winnaar gekozen; Matt Prior concludeert dat de M5 beter is voor het sportieve stuurwerk en de B5 beter is voor lange ritten op de snelweg. Die conclusie hadden ze vooraf ook wel kunnen bedenken, vanwaar dan deze vergelijking?

Video: BMW M5 vs Alpina B5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Unimog brandweerauto

Unimog U5023 is de ideale brandweerauto voor bosbranden

Aston Martin Vantage GT8 vs Aston Martin DB11

Aston Martin Vantage GT8 vs Aston Martin DB11