in

BMW Z4 V10 van Manhart

Begin 2019 slaagde tuner Manhart Performance erin om de Manhart MHZ4 600 te creëren, met voorin de neus de legendarische tiencilinder van de BMW E60 M5. De S85 V10-motor won 4 jaar op rij de titel ‘Best Performance Engine’ maar voor de Duitse tuner was 507 pk niet voldoende.

De inhoud van de V10-motor is vergroot tot 5,8-liter en dankzij wat meer sleutelwerk aan de inlaat, uitlaat, nokkenassen en ECU, slaagde Manhart erin het vermogen op te krikken tot 621 pk en 640 Nm. Uiteraard zijn er meer dingen aangepast aan deze BMW Z4, zoals Brembo- remmen, Bilstein schokdempers, handgeschakelde E92 M3 versnellingsbak, racekoppeling en E60 differentieel.

Het is waarschijnlijk de meest hardcore Z4 ooit gemaakt, afgezien van die geweldige GT3-raceauto ontwikkeld door BMW Motorsport. Zoals je kunt zien gaat deze Z4 V10 als de brandweer en heeft hij een van de beste soundtracks ooit voor een roadster.

Hieronder kun je genieten van een rijtest door AutoTopNL, inclusief een kleine sprint naar 280 kilometer per uur.

Video: BMW Z4 V10 van Manhart

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tim Coronel bots bovenop een Z3 Coupé in het Scheivlak

Tim Coronel botst bovenop een Z3 Coupé in het Scheivlak

Jay Leno test de Tesla Cybertruck

Jay Leno test de Tesla Cybertruck