in

BMW’s nep motorgeluid is te hacken!

Door turbo’s en de betere geluidsisolatie komt er steeds minder geluid de cabine van een auto in. Omdat liefhebbers wel graag motorgeluiden horen komen autofabrikanten met systemen als Active Noise Control en Active Sound Design. Hetzelfde idee, verschillende namen, oftewel nep motorgeluid. Aan de hand van de snelheid, de stand van het gaspedaal en het motortoerental wordt het motorgeluid via het audiosysteem nagebootst.

In het geval van BMW is het systeem gehackt. Iemand heeft het “geluid” van een M4 genomen en geïnstalleerd in zijn BMW M135i. Het schijnt nog vrij makkelijk aan te passen zijn ook, hacken, bestand omwisselen en klaar. Het resultaat wordt in onderstaande video gedemonstreerd. Klinkt best goed, maar het blijft nep. Aan de andere kant is het een stuk goedkoper dan een nieuw uitlaatsysteem, het heeft dus ook z’n voordelen.

Video: BMW’s nep motorgeluid is te hacken!

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Huracan GT3 debuteert in Blancpain Series

Lamborghini Huracan GT3 debuteert in Blancpain Series

AMS Performance maakt van de McLaren 12C een 10-sec car

AMS Performance maakt van de McLaren 12C een 10-sec car