in

Bruno Senna test de McLaren Senna

De nieuwe McLaren Senna is de meest indrukwekkende auto die de fabrikant uit Woking tot dusver heeft gebouwd. Het is een compromisloze straatauto die overduidelijk niet gebouwd is om mooi te zijn, want dat is de Senna niet. De scherpe lijnen van de carrosserie dienen maar één doel, zoveel mogelijk downforce genereren.

De 1.198 kg wegende McLaren Senna beschikt over een twin turbo 4,0-liter V8-motor met 800 pk en 800 Nm koppel. McLaren beweert dat de Senna in staat is om naar 100 km/h te accelereren in 2,8 seconden en naar 200 km/h in 6,8 seconden. De topsnelheid bedraagt 340 km/h.

Hoewel de prestaties in een rechte lijn zeer indrukwekkend zijn, is het belangrijkste doel van de McLaren Senna om zo hard mogelijk de bocht om te gaan. Het is in wezen een raceauto met een kentekenplaat, nog extremer en sneller zelfs dan de track only McLaren P1 GTR.

Bruno Senna deelt in deze video zijn gedachten over de auto die zijn achternaam draagt ​​als eerbetoon aan zijn overleden oom, Ayrton.

Video: Bruno Senna test de McLaren Senna

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Porsche-Carrera-Cup-Zandvoort-2018

Marshals slepen Carrera Cup even naar de overkant

Nico Rosberg in nieuwe Formule E

Nico Rosberg in de nieuwe Formule E-auto in Berlijn