in

Brute launches tijdens FIA Hillclimb Masters 2018

Het FIA Hillclimb Masters vindt iedere twee jaar plaats en brengt de sterkste hillclimb-coureurs uit Europa samen voor een ultieme shootout. Simone Faggioli, Christian Merli, Petit Sebastien, Domenico Scola, Marcel Steiner, zomaar wat grote namen die deelnamen aan de 3.310 meter lange proef die van Gubbio naar Modenna Della Cima liep.

Tijdens de Masters moet iedere coureur gebruik maken van de raceauto waarmee hij afgelopen seizoen geracet heeft. Aan de start stonden dan ook een hoop bekende bolides, zoals de Audi van Prospeed, de Alfa Romeo van Picchio, de Audi TT van WTT, de BMW van Georg Plasa, de Corrado van Minichberger, kortom een feest van herkenning.

Spotter Nick stond bij de start van de proef en maakte een compilatie van de beste launches tijdens FIA Hillclimb Masters 2018. Een video waar je even goed voor moet gaan zitten want hij duurt 11 minuten, maar de video is het iedere minuut waard.

Video: Launches tijdens FIA Hillclimb Masters 2018

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - BMW E30 M3

Petrolicious – BMW E30 M3

Hennessey's-Trackhawk-is-een-9-sec-SUV

Hennessey’s Trackhawk is een 9 sec SUV