in

Picchio Racing’s Alfa Romeo 4C bij Ascoli Hillclimb 2018

Tijdens de Ascoli Piceno hillclimb, de vierde ronde van het Campionato Italiano Velocità Montagna, kwam Alessandro Gabrielli in actie met een door Picchio Racing gebouwde Alfa Romeo 4C. Een auto die verrassend veel gelijkenis toont met de in 2016 geïntroduceerde 4C van Marco Gramenzi en daardoor heerst er nogal wat verwarring rondom dit racemonster.

In 2017 kwam Gramenzi namelijk op de proppen met een vernieuwde versie van zijn Alfa Romeo 4C, voorzien van een nieuwe body en een nieuwe Zytek V8-motor. De raceauto kreeg de naam MG-AR1 Furore en die hebben we meerdere malen in actie gezien.

Het lijkt erop dat Picchio Racing nu een nieuwe raceauto heeft gebouwd voor Alessandro Gabrielli, en daarvoor de oude body en motor van Gramenzi heeft gebruikt. Er zijn nu dus twee Alfa Romeo 4C’s die door de Italiaanse Alpen racen! Duidelijk hoorbaar is de turbomotor, een 1750cc viercilinder opgepompt tot 700 pk!

Video: Picchio Racing’s Alfa Romeo 4C

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lego Aston Martin DB5

LEGO’s James Bond Aston Martin DB5

Audi RS6 vs Mercedes-AMG E63 S

Mercedes-AMG E63 S vs Audi RS6 Performance – Welke is het beste?