in

Bugatti test 3D-geprinte titanium remklauw

Bugatti heeft ’s werelds eerste 3D-geprinte titanium remklauw ontwikkeld voor serieproductie. De remklauw zal op toekomstige modellen geïnstalleerd worden en heeft met succes een aantal serieuze tests doorstaan, niet geheel onbelangrijk voor een fabrikant waarvan de auto’s meer dan 400 km/h halen.

In onderstaande video zien we hoe de remklauw getest werd door verschillende snelheden te simuleren. Zoals je kunt zien aan bovenstaande afbeelding, wordt er enorm veel hitte gegenereerd tot op het punt waarop de remschijf helder oranje kleurt en vonken afschiet. Gedurende het hele proces doet de remklauw echter zijn werk en brengt de remschijf herhaaldelijk en zonder probleem tot stilstand.

De 3D-geprinte titanium remklauw is vijf pond lichter dan het exemplaar op de Chiron en is  gemaakt van 2213 lagen titaniumpoeder die met elkaar worden versmolten met behulp van lasers. De remklauw wordt dan ontdaan van resterend materiaal, in een oven gestopt en ondergaat tot slot een serie behandelingen om de sterkte van het metaal te verhogen.

Video: Bugatti test 3D-geprinte titanium remklauw

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Kerstboom op McRae's Subaru Impreza

Autohandelaar Girardo legt een kerstboom op McRae’s Subaru WRC97

Man probeert auto om te duwen na crash

Man probeert auto terug op zijn wielen te duwen na crash