in

Bugatti Veyron vs McLaren P1 Dragrace

Van de drie nieuwe hypercars is de McLaren P1 het snelste in een rechte lijn, dat zagen we in deze LaFerrari vs P1 vs 918 Spyder dragrace. Het is dus best interessant om te zien hoe de McLaren P1 het doet tegen de ultieme hypercar van 10 jaar geleden, de 1.001 pk sterke Bugatti Veyron.

Deze oude reus zien we regelmatig in actie komen tegen de nieuwste hypercars, ondanks zijn leeftijd is het namelijk nog steeds een van de snelste auto’s op aarde. Voor een zware auto met vierwielaandrijving als de Veyron is een stilstaande start cruciaal, mede daarom won de Bugatti van de LaFerrari. Maar tijdens een race met rollende start tegen de veel lichtere Koenigsegg Agera R verloor de Veyron Grand Sport Vitesse.

Qua vermogensopgave zijn de P1 en de Veyron bijna gelijk, maar de McLaren is natuurlijk veel lichter. Hoeveel dat scheelt in een race met rollende start zie je hieronder.

Video: Bugatti Veyron vs McLaren P1 Dragrace

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Drift Hot Rod

Saab-aangedreven Hot Rod is de meest unieke driftauto die wij ooit hebben gezien

Ford Mustang van plek 25 naar plek 1

1965 Ford Mustang rijdt van plek 25 naar plek 1 in drie ronden