in

C8 Corvette Z06 crasht op VIR tijdens trackday

Circuitdagen zijn niet zonder risico’s, maar moderne assists helpen bestuurders flink en daarnaast zorgen geasfalteerde uitloopstroken dat botsingen met bandenstapels geminimaliseerd worden. Toch is een crash niet onvermijdelijk en als het mis gaat hoop je dat het in een veilige auto is.

Neem als voorbeeld deze C8 Corvette Z06, de bestuurder nam de laatste bocht op VIR iets te wijd en kwam met één wiel in het gras. De Corvette Z06 schoot daardoor plotseling naar rechts en knalde met meer dan 130 km/h tegen de binnenste vangrails. Volgens de onboard video had de eerste impact een kracht van 8,47 G en de tweede, achterwaartse impact, een kracht van 5,5 G.

De bestuurder kon ongedeerd uitstappen en hoewel de Corvette Z06 totall loss is, doet de 5.5-liter V8-motor het nog wel. Misschien binnenkort te krijgen als opknappertje bij Copart.

Video: C8 Corvette Z06 crasht op VIR tijdens trackday

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Porsche 992.2 Turbo hard aan het werk op de 'Ring

Porsche 992.2 Turbo hard aan het werk op de Nürburgring

BMW G87 M2 klokt de Nordschleife in 7.38.706

BMW G87 M2 klokt de Nordschleife in 7:38.706