in

Camper crashtest met 60 km/h op stilstaande vrachtwagen

Het Zwitserse Dynamic Test Center plaatst niet heel vaak video’s van hun crashtests, maar als ze beelden delen zijn ze altijd spectaculair!

Campers zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat ze een hoge mate van flexibiliteit en onafhankelijkheid bieden. Maar het zijn zwaargewichten op de weg, vooral als ze overbelast of onveilig geladen zijn. In samenwerking met Basler Insurance hield Dynamic Test Center een onderzoek om te bepalen wat er gebeurt als een camper met een snelheid van 60 km/h in botsing komt met een stilstaande vrachtwagen.

Voor de test werd een oude camper gebruikt, wat representatief is omdat campers relatief lang mee gaan. Als je denkt dat nieuwe campers veiliger zijn dan heb je het mis, bleek uit deze crashtest in 2019. Oud of nieuw, je moet met een camper gewoon voorzichtig zijn want veilig zijn ze niet. En je wilt al helemaal niet aan de keukentafel zitten, blijkt uit deze en voorgaande crashtests!

Video: Camper crasht met 60 km/h op vrachtwagen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
BMW E30 crasht zwaar op de Nürburgring

BMW E30 crasht zwaar op de Nürburgring

Hyundai N Vision 74 Concept bij Villa d’Este

Hyundai N Vision 74 Concept bij Villa d’Este