in

Carlos Sainz reageert op tweede Grand Prix-zege

Carlos Sainz behaalde in Singapore zijn tweede Grand Prix-zege in zijn carriére. Mede door een slimme samenwerking met Lando Norris wist het duo beide Mercedes-coureurs achter zich te houden.

Om ervoor te zorgen dat Norris de DRS bleef houden, moest Sainz soms flink van zijn gas. Want als George Russell voorbij kon gaan aan de McLaren, waren ze niet alleen Lando maar ook mij makkelijk voorbijgekomen, aldus Sainz.

Vanaf de start van de Grand Prix van Singapore was het plan dat Leclerc de concurrentie zou ophouden en Sainz weg kon rijden. Zo zou het veld bij elkaar blijven en er ruimte ontstaan voor de pitstops. De safety car gooide roet in het eten en Leclerc verloor de tweede plaats, waardoor Sainz zijn rugdekking kwijt was.

Toch wist de Spanjaard op eigen houtje de concurrentie achter zich te houden door tactisch te rijden. Sainz bezorgde Ferrari hiermee haar eerste overwinning van 2023 en doorbrak hiermee de hegemonie van Red Bull Racing.

Video: Carlos Sainz reageert op tweede Grand Prix-zege

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Norris dankt Sainz voor perfecte samenwerking

Norris dankt Sainz voor perfecte samenwerking

Perez beukte Albon uit de punten in Singapore

Perez beukte Albon uit de punten in Singapore