in

Carlos Sainz viert derde plek alsnog op podium

De inhaalactie van Lewis Hamilton op Alex Albon voor P2 tijdens de voorlaatste ronde van de Braziliaanse Grand Prix heeft de kampioen een straf van vijf seconden opgeleverd. De Brit dook in een gat maar zat er niet ver genoeg naast en tikte de Red Bull achterstevoren.

Dat betekent dat Carlos Sainz, die als 20e aan de race begon, wordt gepromoveerd van P4 naar zijn eerste F1-podium ooit – en McLaren’s eerste sinds Australië 2014! Hamilton zakt op zijn beurt terug naar de zevende plek in de eindklassering en gaf zijn fout direct toe.

Het was waarschijnlijk niet hoe hij zijn eerste F1-podium wilde vieren, maar Carlos Sainz en het gehele McLaren-team namen na het besluit van de stewards alsnog plaats op het podium. De Spanjaard moest 101 races wachten op een beker, een nieuw record, maar heeft deze derde plek dik verdiend.

McLaren is nu definitief vierde in het constructeurskampioenschap van 2019. Een straatlengte achter de top 3, maar gezien de afgelopen jaren een overwinning op zich voor het team uit Woking.

Video: Interview Carlos Sainz op het podium

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Horner blikt terug op GP Brazilië bij Sky Sports

Horner blikt terug op GP Brazilië bij Sky Sports

DEKRA vouwt Nissan Leaf om een paal

DEKRA vouwt Nissan Leaf om een paal