in

Chandhok test een van de mooiste F1-auto’s ooit; Williams FW14B

Het is bijna onmogelijk om uit het 67-jarige bestaan van de Formule 1 de allermooiste raceauto te kiezen. Maar als ik echt zou moeten kiezen, dan zou ik de Formule 1-auto’s van eind jaren ’80 begin jaren ’90 selecteren als winnaars. De auto’s uit die periode waren prachtig gestroomlijnd, hadden de perfecte proporties en lagen plat op het asfalt. Dat er toen gereden werd met V10 en V12-motoren maakt het natuurlijk nog mooier!

Onlangs mocht Chandhok de Williams FW14B waarmee Nigel Mansell in 1992 wereldkampioen werd aan de tand voelen op Silverstone. De FW14B is een van de mooiste en dominantste auto’s ooit gebouwd, met voor die tijd technologische wondermiddelen als traction control, active suspension en niet te vergeten een beresterke 3,5-liter Renault V10. Mansell won dat seizoen 9 races en finishte nooit lager dan tweede.

Karun Chandhok doorliep alle Formule-klassen en reed in 2010 tien Grand Prix voor HRT, daarna belandde hij in het World Endurance Championship, FIA GT en ELMS maar zonder noemenswaardige resultaten. De laatste jaren is Karun vooral te zien als analist bij Formule 1-races en sinds 2016 is hij de officiële Williams Heritage Driver, wat wil zeggen dat hij tijdens demonstraties mag rijden met oude F1-bolides van Williams.

Video: Williams FW14B

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Old Smokey F1

1.200 pk Twin Turbo Diesel Ford F1 Truck

Yamaha-R1-en-C63-AMG-Estate-gaan-even-hard-op-topsnelheid

Yamaha R1 en C63 AMG Estate gaan even hard op topsnelheid