in

Charles Leclerc blikt terug op mooie race in Jeddah

Ferrari-coureur Charles Leclerc genoot van het duel dat hij had met Max Verstappen. Natuurlijk had de Monegask liever de Grand Prix van Saudi-Arabië gewonnen, maar hij was tevreden met de tweede plek en de balans van zijn SF75.

Leclerc reed na zijn ‘dummy pitstop’ aan de leiding van de race, maar moest in ronde 47 van de 50 toch de leiding afstaan aan Verstappen. Volgens de Ferrari-coureur waren de Red Bulls gewoon te snel op het rechte stuk en was er weinig wat hij kon doen. De tactiek om af te remmen voor de DRS-detectie werkte de eerste keer, maar één ronde later had Verstappen door wat Leclerc deed en ging ook de Nederlander van zijn gas om maar niet als eerste over de DRS-detectielijn te rijden.

Uiteindelijk glipte de zege net door de vingers van de Monegask, maar hij leek dat makkelijk te kunnen accepteren. Voor de camera van Sky Sports benadrukte Leclerc vooral de positieve dingen, en terecht want met een eerste en tweede plaats is het seizoen uitstekend begonnen voor Charles.

Video: Charles Leclerc blikt terug op mooie race in Jeddah

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Horner tevreden met resultaat in Saudi Arabia GP

Horner tevreden met resultaat in Saudi Arabië GP

Sky Sport interview

Kevin Magnussen, Lando Norris en Esteban Ocon bij Sky Sports