in

Charles Leclerc vangt spin geweldig op tijdens FP1 Imola

De eerste vrije training op het circuit van Imola werd verreden onder bijzonder natte omstandigheden. Een gegarandeerd recept voor een aantal spins, maar Ferrari-coureur Charles Leclerc ving zijn F1-75 op een geweldige manier op.

Leclerc ging op het gas met zijn linkerwiel op de geverfde lijn naast de curbstone. De Ferrari brak direct uit met de achterkant en normaal gesproken is bij deze snelheid zelfs een snelle tegenstuuractie niet genoeg als een auto nog recht te trekken. Dat lukte Charles ook niet, maar hij ging ook niet rond.

Door vol tegen te sturen en de Ferrari F1-75 af te remmen weet hij zijn bolide weer in het rechte spoor te krijgen, zonder iets te raken. Doet ons een beetje denken aan die slip van Verstappen in Brazilië 2016.

Dat Leclerc zich in zijn element voelde in deze omstandigheden bleek ook wel uit het feit dat hij bijna één seconde los was van de rest van het veld.

Video: Charles Leclerc vangt spin geweldig op

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS3 Topsnelheid

Nieuwe Audi RS3 Sportback topt bij 288 km/h

Alle Porsche 911 Turbo's in één dragrace!

Alle Porsche 911 Turbo’s in één dragrace!