in

Charles Leclerc voert shakedown uit met Ferrari SF-23

Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft vandaag de nieuwe Ferrari SF-23 een shakedown gegeven op het circuit van Fiorano.

Zoals met alle nieuwe auto’s voor dit seizoen is de SF-23 een evolutie van de auto van vorig jaar. Er zijn subtiele wijzigingen, maar het designconcept is hetzelfde gebleven. Wel is er meer carbon fiber te zien, het weglaten van de lak is een middel om het gewicht van de SF-23 te verlagen. Een probleem waar veel teams mee worstelen.

Of Leclerc net zoveel plezier zal beleven aan de SF-23 als aan de F2003-GA waarmee hij onlangs reed is afhankelijk van het succes van de auto. De Monegask zal in ieder geval revanche willen nemen, nadat Ferrari vorig seizoen sterk begon zakte het gedurende 2022 regelmatig door het ijs en bleek het geen match voor Red Bull Racing.

Voor het derde seizoen op rij vormen Leclerc en Sainz het coureursduo. De Fransman Fred Vasseur is de nieuwe teambaas van Ferrari en volgt de ontslagen Mattia Binotto op.

Video: Charles Leclerc voert shakedown uit met Ferrari SF-23

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klokje Rond - Volkswagen Bora met 403.025 km

Klokje Rond – Volkswagen Bora met 403.025 km

Mukka Motorsport bouwt een monsterlijke 6-Rotor RX-7

Mukka Motorsport bouwt een monsterlijke 6-Rotor RX-7