in

Check deze 1.000 pk Toyota Corolla Formula Drift-auto

We zijn gewend om in Formula Drift de standaard achterwielaangedreven auto’s te zien, zoals de Mustang, 370Z, GT86, M3 of een oude Nissan Silvia. Maar zo af en toe verschijnen er ook driftauto’s op het toneel waarvan je het nooit zou verwachten, zoals deze Volkswagen Passat of de Ferrari 599 die afgelopen weekend in brand vloog. Fredric Aasbø heeft ook een ongewone driftauto, een Toyota Corolla.

Papadakis Racing heeft van kreeg van Toyota deze pre-productie Corolla en toverde hem om tot een 1.000 pk sterke rookmachine. De auto werd eerst compleet gestript, vervolgens voorzien van een rolkooi en daarna werd de aandrijving naar de achterwielen gebouwd met behulp van onderdelen van een MKIV Supra. Er is een serieuze hoeveelheid versteviging aangebracht in de aandrijflijn en het chassis zodat de auto zichzelf niet in tweeën drift als het vermogen los komt.

Al dat vermogen komt van een naar 2.7-liter opgeboorde viercilinder Toyota-motor, voorzien van een big ass turbo en een automatisch Nitrous Oxide Systeem dat bij meer dan 70% gastoevoer in werking treedt. Binnenin de motor is natuurlijk de hele mikmak vervangen, nieuwe cilinderwanden, zuigers, drijfstangen, krukassen, noem het maar op. Alles om zoveel mogelijk vermogen te leveren en de levensduur aanzienlijk te verkorten.

De Corolla is met zijn korte wielbasis een ongewone keuze als driftauto, maar Aasbø bewees afgelopen weekend dat het platform werkt want hij won de eerste ronde van het Formula Drift Championship in Long Beach. Beelden daarvan zie je hieronder plus een uitgebreide introductie van de Papadakis Racing Toyota Corolla.

Video: 1.000 pk Toyota Corolla Formula Drift-auto

Papadakis Racing Toyota Corolla

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Teslonda acceleratie

De Tesla-Powered Honda Accord doet 0-96 km/h in 2.48 sec

6x6 Monster Hearse

Deze man heeft een 6×6 Monster Hearse gebouwd