in

Chevrolet Corvette C8 doet kwart mijl in 11.1 sec

Nu de eerste Chevrolet Corvette C8 bij de dealer staat verschijnen er steeds meer video’s van deze nieuwe supercar met middenmotor. Het team van Motor Trend had onlangs de mogelijkheid om een productiemodel te testen en de resultaten waren indrukwekkend.

Mocht je het niet meer weten, de nieuwe Corvette C8 wordt aangedreven door een 6,2-liter atmosferische V8-motor die 495 pk en 637 Nm koppel produceert. Met launch control ingeschakeld wist de Chevy in slechts 2,8 seconden 96 km/h te halen, wat overeenkomt met de opgegeven 0-100 tijd van 3.0 seconden. De kwart mijl werd afgelegd in 11,1 seconden bij 198,2 km/h, op een niet geprepareerde dragstrip!

Tijdens de test kwam Motor Trend erachter dat er ook nog wat verbeterpunten zijn. De remmen zijn nog niet fantastisch en ook heeft de C8 wat last van onderstuur in het midden van de bocht. Dat gezegd hebbende, voor $60.000 dollar mag je eigenlijk niet klagen want de Corvette C8 is beter dan alles in zijn prijsklasse.

Het wachten is nu op de Z06-uitvoering, waarbij bovenstaande verbeterpunten ongetwijfeld zijn aangepakt en met minstens 200 pk extra.

Video: Chevrolet Corvette C8 doet kwart mijl in 11.1 sec

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2020 RWB Porsche Tokyo Meeting

2020 RWB Porsche Meeting in Tokyo

Chris Brown's Liberty Walk Aventador SV

Chris Brown’s Liberty Walk Aventador SV