in

Chevrolet Corvette C8 doet kwart mijl in 11.1 sec

Nu de eerste Chevrolet Corvette C8’s bij de dealer staan verschijnen er steeds meer video’s van deze nieuwe supercar met middenmotor. Het team van Motor Trend had onlangs de mogelijkheid om een productiemodel te testen en de resultaten waren indrukwekkend.

Mocht je het niet meer weten, de nieuwe Corvette C8 wordt aangedreven door een 6,2-liter atmosferische V8-motor die 495 pk en 637 Nm koppel produceert. Met launch control ingeschakeld wist de Chevy in slechts 2,8 seconden 96 km/h te halen, wat overeenkomt met de opgegeven 0-100 tijd van 3.0 seconden. De kwart mijl werd afgelegd in 11,1 seconden bij 198,2 km/h, op een niet geprepareerde dragstrip!

Tijdens de test kwam Motor Trend erachter dat er ook nog wat verbeterpunten zijn. De remmen zijn nog niet fantastisch en ook heeft de C8 wat last van onderstuur in het midden van de bocht. Dat gezegd hebbende, voor $60.000 dollar mag je eigenlijk niet klagen want de Corvette C8 is beter dan alles in zijn prijsklasse.

Het wachten is nu op de Z06-uitvoering, waarbij bovenstaande verbeterpunten ongetwijfeld zijn aangepakt en met minstens 200 pk extra.

Video: Chevrolet Corvette C8 doet kwart mijl in 11.1 sec

Chevrolet Corvette C8 doet kwart mijl in 11.1 sec

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *