in

2020 Chevrolet Corvette C8 Review

Na jaren van teasers werd de Chevrolet Corvette C8 in de zomer van 2019 eindelijk gepresenteerd. Voor het eerst heeft de Amerikaanse supercar de motor niet voorin liggen, maar direct achter de bestuurder.

Het verplaatsen van de motor zorgt voor een compleet andere Corvette, zowel qua uiterlijk als qua rijeigenschappen. Doordat de 6.2-liter atmosferische V8 in het midden is geplaatst ligt er minder gewicht in de neus, waardoor de Corvette C8 veel beter instuurt dan zijn voorganger en in zijn geheel meer grip heeft.

De 495 pk, 637 Nm sterke achtcilinder is gekoppeld aan een achttraps versnellingsbak met dubbele koppeling. Er is geen handbak beschikbaar en dat zal Corvette-puristen teleurstellen. De nieuwe bak resulteert wel in een snellere acceleratie; 0-100 km/h in 3 seconden.

De nieuwe ‘Vette is 4,63 meter lang, 1,93 meter breed,1,23 meter hoog en weegt droog 1.530 kg. Standaard krijgt de auto een verwijderbaar dakpaneel, waardoor je er ook een targa van kan maken.

Met een startprijs van iets minder dan $60.000 is de Corvette C8 echt een koopje, al is het exemplaar in deze video uitgerust met de Z51 Performance Package waardoor de prijs uitkomt op $86.000. Nog altijd goedkoper dan een hot hatch als de Mercedes-AMG A45 in Nederland.

Hieronder zie je een eerste impressie van de nieuwe Corvette C8, getest door Roadshow.

Video: 2020 Chevrolet Corvette C8 Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW E36 Spin Fuchsröhre

BMW E36 spint met 175 km/h in Fuchsröhre

Onboard Lancia Delta S4 op Monte Erice Hillclimb

Onboard Lancia Delta S4 Group B op Monte Erice Hillclimb