in

Chinese Xpeng G3 is sterk afgeleid van de Tesla Model X

Oké, hij heeft geen Falcon-deuren zoals de Tesla Model X maar verder is het overduidelijk dat de Chinese Xpeng G3 sterk gebaseerd is op de Amerikaanse SUV.

Xpeng, voorheen bekend als Xiaopeng, werkte twee jaar naar dit moment toe, de lancering van hun elektrische G3. De eerste voertuigen zijn van de band gerold en staan in showrooms te koop voor 200.000 yuan, ongeveer 25.000 euro vóór subsidies.

De Xpeng G3 heeft een maximum vermogen van 145 kW en haalt naar verluidt een bereik van 350 kilometer. Aan boord zitten 12 ultrasone radars, 5 high definition camera’s en 3 golfradars. Deze sensoren analyseren wegen, voertuigen, voetgangers, obstakels en zorgen ervoor dat de G3 deels autonoom kan rijden en parkeren.

Elon Musk heeft altijd gezegd dat de patenten van Tesla vrij te gebruiken zijn voor anderen en Xpeng heeft daar gretig gebruik van gemaakt. De G3 lijkt van voren sterk op de huidige Tesla’s en maakt gebruik van eenzelfde verticaal touchscreen zoals in de Model X. Het is misschien een schaamteloze kopie, maar wel één die legaal is gekopieerd en dat is in China al heel wat.

Video: Chinese Xpeng G3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De vijf luidste Porsches

De vijf luidste Porsches

Politieauto's en bergwagen maken ongeval nog erger

Politieauto’s en bergwagen maken ongeval nog erger