Tags:

Chinese Xpeng G3 is sterk afgeleid van de Tesla Model X

Oké, hij heeft geen Falcon-deuren zoals de Tesla Model X maar verder is het overduidelijk dat de Chinese Xpeng G3 sterk gebaseerd is op de Amerikaanse SUV.

Xpeng, voorheen bekend als Xiaopeng, werkte twee jaar naar dit moment toe, de lancering van hun elektrische G3. De eerste voertuigen zijn van de band gerold en staan in showrooms te koop voor 200.000 yuan, ongeveer 25.000 euro vóór subsidies.

De Xpeng G3 heeft een maximum vermogen van 145 kW en haalt naar verluidt een bereik van 350 kilometer. Aan boord zitten 12 ultrasone radars, 5 high definition camera’s en 3 golfradars. Deze sensoren analyseren wegen, voertuigen, voetgangers, obstakels en zorgen ervoor dat de G3 deels autonoom kan rijden en parkeren.

Elon Musk heeft altijd gezegd dat de patenten van Tesla vrij te gebruiken zijn voor anderen en Xpeng heeft daar gretig gebruik van gemaakt. De G3 lijkt van voren sterk op de huidige Tesla’s en maakt gebruik van eenzelfde verticaal touchscreen zoals in de Model X. Het is misschien een schaamteloze kopie, maar wel één die legaal is gekopieerd en dat is in China al heel wat.

Video: Chinese Xpeng G3

Chinese Xpeng G3 is sterk afgeleid van de Tesla Model X

Geen reacties op "Chinese Xpeng G3 is sterk afgeleid van de Tesla Model X"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *