in

Chris Harris 6 Min Lang Dwars in Jaguar XKR-S GT

Na de dertig stuks voor de Verenigde Staten en Canada heeft Jaguar besloten ook een gelimiteerde oplage van tien stuks van de Jaguar XKR-S GT voor het Verenigd Koninkrijk te maken. Eén van die tien exemplaren test Chris Harris op Oulton Park.

Naar verluid rondt de XKR-S GT de Ring in 7 minuten en 40 seconden, 10 tot 15 seconden sneller dan de XKR-S. Aangezien de GT geen extra vermogen heeft wordt de winst voornamelijk gehaald dankzij carbon keramische remmen, in hoogte verstelbare dempers, stijvere veren en een hele rits aan aerodynamische updates. Denk daarbij aan  een enorme koolstofvezel achtervleugel, een koolstofvezel splitter, koolstofvezel gurney flaps, koolstofvezel diffuser, vlakke bodem en bredere wielkasten om de luchtstroom rond de auto te verbeteren.

Het zal niet als een verassing komen dat het in oktober in Engeland nogal regenachtig is, geen ideale omstandigheden om een 550 pk circuitauto te testen. Harris komt dan ook niet veel verder dan 6 minuten lang driften met de snelste Jaguar van dit moment.

Video: Jaguar XKR-S GT Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Slechte relatie tussen Webber en Vettel begon in Fuji 2007

Slechte relatie tussen Webber en Vettel begon in Fuji 2007

Deze Supra is Camera-Brekend Luid

Deze Supra knalt zo hard dat de camera op hol slaat