in

Chris Harris test Alfa 4C vs Porsche Cayman S

In deze video vergelijkt Chris twee prachtige lichtgewicht sportauto’s met een middenmotor. De Alfa Romeo 4C en de Porsche Cayman.

De Alfa Romeo 4C is met een gewicht van 895 kilogram, weliswaar zonder vloeistoffen, voor deze tijd echt een lichtgewicht en heeft een 1.8-liter viercilinder turbo benzinemotor. Het zijaanzicht is prachtig met mooie welvingen en luchtinlaten naar de middenmotor. Ook de achterzijde kan ons wel bekoren met eenvoudige ronde lichtunits, een beschaafde geïntegreerde spoiler en uitlaten aan weerszijden uit de diffuser. De 4C wordt overigens grotendeels met de hand opgebouwd in een aparte ruimte achter de Maserati-fabriek. De koolstofvezel monocoque weegt slechts 65 kilogram.

De Porsche Cayman S is een auto die de verlanglijst van menig autoliefhebber siert – of in ieder geval zou moeten sieren. De sportwagen werd geïntroduceerd tijdens de Los Angeles Auto Show in 2010 en inmiddels is men bij de tweede generatie Cayman aanbeland. De Cayman S heeft een 3.4-liter zescilinder boxermotor met 325 pk, geplaatst in het midden, en heeft een acceleratie in huis van 5.0 seconden naar 100 km/h en een topsnelheid van 283 km/h.

Welke is het beste, kijk en luister vooral naar het verhaal van Chris Harris.

Video: Alfa 4C vs Porsche Cayman S

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Seat Leon Cupra de snelste FWD op de Nürburgring

Seat Leon Cupra de snelste FWD op de Nürburgring

Honda NSX Concept GT debuteert in Super GT

Honda NSX Concept GT debuteert in Super GT