in

Chris Harris in de Jaguar XJR-9 op Brands Hatch

Wat een lucky bastard is die Chris Harris toch! Vorige week zagen we hoe Martin Brundle de Jaguar XJR-9 onder de loep nam samen met Max Girardo van RM Auctions Europe, Chris mag echter gas geven met deze Daytona winnende IMSA GT-auto op Brands Hatch!

We hebben jullie alles al verteld over deze auto in onze vorige post, maar voor wie dat niet heeft gelezen volgt hier een kleine opsomming. Dit is één van slechts twee Jaguar XJR-9’s die gebouwd zijn voor het IMSA GT Championship, compleet met een 750 pk sterke V12, koolstofvezel chassis en vijftraps-versnellingsbak. Tevens is dit de enige auto die nog in originele staat is, dat chassis 388 in 1990 de 24 uur van Daytona won maakt dit exemplaar nog unieker en duurder.

Voluit kon deze auto een topsnelheid behalen van rond de 380 kilometer per uur, niet op Daytona maar enkel de lange rechte stukken van Le Mans. Op 14 maart 2015 gaat deze Jaguar onder de hamer tijdens Amelia Island Concours d’Elegance. Aangezien het geen kwaad kon om wat promotie te maken voor de auto werd Chris Harris in de XJR-9 gezet en de natte omloop van Brands Hatch opgestuurd. Best spannend met een auto die zo enorm veel geld waard is.

Video: Chris Harris in de Jaguar XJR-9 op Brands Hatch

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aussies zetten Guinness World Record Burnout

Aussies zetten Guinness World Record Burnout

De Dakar Buggy van Tom Coronel Explained

De Dakar Buggy van Tom Coronel Explained