in

Chris Harris test de Mercedes-Benz SL73 van de Brunei Sultan

De Mercedes-Benz SL73 van de R129-generatie is een enorm zeldzame grand tourer, aangedreven door een atmosferische 7,3-liter V12-motor van AMG. Dezelfde motor die later ook gebruikt zou worden in de Pagani Zonda. Er wordt aangenomen dat er slechts 50 exemplaren van de SL73 zijn geproduceerd en deze specifieke auto heeft een zeer lage kilometerstand van 3.027 km, omdat hij onderdeel was van de collectie van de Sultan van Brunei.

In 2017 werd de SL73 uit de koninklijke collectie verkocht en verscheept naar zijn nieuwe eigenaar in Groot-Brittannië. Ondanks de lage kilometerstand moesten er een aantal zaken gerepareerd worden, zo is de carrosserie opnieuw gespoten, het interieur opgefrist, het elektrische dak gemaakt, de kabelboom vervangen, nieuwe remschijven en remblokken gemonteerd, de ophanging vervangen en de velgen opgeknapt en voorzien van nieuwe banden.

Deze in 1996 geproduceerde R129 Mercedes-Benz SL73 is één van de twee exemplaren met het stuur aan de rechterkant, wat de auto nog zeldzamer maakt. De immens gave Benz werd op het platform Collecting Cars geveild en verruilde voor 340.000 pond van eigenaar. Omgerekend zo’n 400.000 euro.

Voordat de R129 Mercedes-Benz SL73 van eigenaar wisselde mocht Chris Harris een klein rondje rijden in de 525 pk sterke grand tourer. Niet te wild natuurlijk, want de auto was op dat moment nog niet verkocht. Desalniettemin zorgt het voor een imponerende testrit.

Video: Chris Harris test de Mercedes-Benz SL73 van de Brunei Sultan

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Driftend de berg op met een Porsche 908

Driftend de berg op met een Porsche 908

De Beste bestelbussen

Dit zijn de beste bestelbussen van dit moment