in

Chris Harris test de Pur Sang Bugatti Type 35

Toen Chris Harris in Dubai was om als eerste journalist de Bugatti Chiron te testen, werd hem ook een dagje aangeboden in een Pur Sang Bugatti Type 35. Daar zeg je als autoliefhebber natuurlijk geen nee tegen, ook al is het een replica.

De originele Bugatti Type 35 was in zijn tijd de snelste en krachtigste auto. Minder dan 100 exemplaren werden er gebouwd en vandaag de dag bestaan er nog maar een paar en die zijn logischerwijs onbetaalbaar. Er is echter een bedrijf dat tot op de laatste bout exacte replica’s bouwt van de Type 35, het Argentijnse Pur Sang.

De $250.000 kostende Pur Sang Bugatti’s zijn een koopje vergeleken met het origineel, maar zijn een stuk betrouwbaarder dankzij enkele moderne modificaties. De motor is een 2.0-liter acht-in-lijn met supercharger gekoppeld aan een viertraps versnellingsbak met de pook aan de buitenzijde van de auto. Het interieur is minimaal, met zeer dunne metalen panelen en er is geen voorruit, laat staan deuren en ramen.

Dat de Pur Sang Type 35 niet zomaar een replica is bewijst het klantenbestand van Pur Sang, dat bestaat uit o.a. Jay Leno, Ralph Lauren en Faisal BinLaden van wie dit exemplaar is.

Video: Chris Harris test de Pur Sang Bugatti Type 35

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hoe goed kennen Max en Daniel elkaar

Hoe goed kennen Max en Daniel elkaar?

GT3-auto's Eau Rouge

GT3-auto’s blazen door Eau Rouge Raidillon