in

Christian Horner geeft zijn visie op Verstappen vs Ocon incident

Esteban was lucky to get away with a push“, aldus Christian Horner tegenover Sky Sports. De teambaas van Red Bull Racing begreep de hoog opgelopen emoties van Verstappen en maande zijn pupil tijdens de uitloopronde nog tot kalmte. Dat lukte niet helemaal, want zoals we hebben gezien gaf Max een paar duwtjes aan Esteban.

We hebben alles juist gedaan, we hadden Mercedes verslagen en Ferrari gepasseerd, maar hij verloor de zege zonder dat het zijn fout was en dat is enorm frustrerend voor het team.” Verstappen had na de touche met Ocon een beschadigde vloer en kwam bijna 6 seconden achter Hamilton weer de baan op. Ondanks dat de balans van de Red Bull niet meer optimaal was wist Max het gat terug te brengen naar 1,5 seconde. “Om het gat naar Lewis weer te dichten, met een halve vloer die kapot is, is een enorme prestatie”, zei de teambaas over de vechtlust van Max.

Naast de bijna-overwinning van Max reed ook Daniel Ricciardo een wereldrace. De Australiër startte als elfde en finishte als vierde. “Ricciardo reed een fantastische race, zijn inhaalmanoeuvres op Bottas en Vettel waren sensationeel. Een geweldige prestatie.” Het gehele interview met Christian Horner zie je hieronder, inclusief een stukje van de persconferentie met Verstappen.

Video: Christian Horner geeft zijn visie bij Sky Sports

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Esteban Ocon interview GP Brazilië

Esteban Ocon voelt zich niet schuldig en verbaast zich over gedrag Max

Interview Max Verstappen Sky Sports GP Brazil

Interview met Max Verstappen na GP van Brazilië