in

Corvette C6 kan ook aardig vuurspuwen

Lamborghini Aventador’s staan erom bekend dat ze enorme vlammen kunnen produceren, waardoor ze zichzelf soms in brand zetten. Maar een Nissan Skyline en een Ford Galaxy kunnen ook vuurspuwen, hetzij soms met enige hulp. Deze Corvette C6 Cabrio kan er ook wat van, die schiet vlammen van twee meter!

De eigenaar van deze Corvette C6 Cabrio heeft een supercharger op de V8-motor gemonteerd die draait op 1.4 Bar, dit en andere modificaties zorgt ervoor dat de achterwielen 1000 pk te voortduren krijgen. Volgens de video is de auto ook voorzien van een ‘2-step launch system’, iets wat we meestal zien bij turbomotoren. Dit houdt in dat het toerental van de motor kunstmatig wordt verlaagd, terwijl de turbodruk opgebouwd wordt door de ontsteking te onderbreken. Dit resulteert in enorme knallen en backfires zoals je kunt zien in onderstaande video.

Video: Corvette C6 kan ook aardig vuurspuwen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule Super in de regen op Nordschleife

Formule Super in de regen op Nordschleife

F1 Legends - Niki Lauda

F1 Legends – Niki Lauda