in

Corvette Z06 klokt een tijd van 7:13.9 min op de Nordschleife

Ondanks dat de C7 Corvette Z06 de meest circuit georiënteerde wagen is van Chevrolet, heeft de Amerikaanse fabrikant nooit een officiële Nordschleife rondetijd voor de auto vrijgegeven.

Het Duitse tijdschrift Sport Auto nam daarom de inmiddels twee jaar oude C7 Z06 naar het circuit en zette de beroemde testrijder Christian Gebhardt achter het stuur. Na 7:13.9 minuten zat het werk er alweer op voor Christian, een indrukwekkend snel rondje en opvallend genoeg sneller dan de geheel nieuwe Camaro ZL1 1LE.

Voor de test gebruikte men een Z06 uitgerust met het optionele Z07 aerodynamica pakket, een handgeschakelde versnellingsbak en Michelin Pilot Sport Cup 2 ZP banden.

De snelste Amerikaanse productieauto rond de Nordschleife is nog altijd de Dodge Viper ACR uit 2011, maar met de nieuwe Corvette ZR1 in aantocht zal dat record ongetwijfeld gaan sneuvelen.

Video: Corvette Z06 Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Civic-duwt-Porsche-911-Carrera-de-vangrail-in

Honda Civic duwt Porsche 911 Turbo de vangrail in

Alle-Audi-RS-Stationwagens

Carfection test alle Audi RS Stationwagens