in

Daigo Saito’s 2JZ Supra Mk5 vat vlam tijdens eerste optreden

De eerste Toyota Supra Mk5’s worden pas in de tweede helft van 2019 aan klanten geleverd in Europa. Tuners als Pandem hebben al renders gemaakt hoe de ze de nieuwe Supra willen gaan modificeren en iedereen is benieuwd of de Supra Mk5 dezelfde legendarische status kan bereiken als zijn voorganger.

Er is echter een persoon in de wereld die een voorsprong heeft op iedereen; Daigo Saito. Hij creëerde de eerste Toyota Supra Mk5 driftauto, waarbij de BMW-motor werd vervangen door een 800 pk sterke 2JZ van de Supra Mk4-generatie. De gehele verbouwing duurde slechts 42 dagen en het resultaat is niets minder dan verbluffend en een heel stuk gaver dan het origineel.

Daigo Saito's 2JZ Toyota Supra Mk5 in actie

Daigo Saito kwam gisteren in actie met zijn nieuwe driftauto tijdens de D1GP All Star Shoot-out in Odaiba. Dit was het eerste publieke optreden van de auto en dat verliep niet geheel vlekkeloos. In verschillende video’s zien we de dat Supra twee keer vlam vatte. Eerst aan de achterkant van de auto en daarna zien we dat de 2JZ onder de motorkap vlammen de lucht in spuugt.

Het is niet duidelijk hoeveel schade er is aangericht door de tweede brand maar het ziet eruit alsof er heel wat benzine of olie vlam heeft gevat.

Video: Daigo Saito’s 2JZ Supra Mk5 vat vlam

Daigo Saito’s 2JZ Supra Mk5 vat vlam tijdens eerste optreden

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *