in

Daigo Saito’s bulderende D1 Corvette

Daigo Saito heeft een reeks aan bizarre driftauto’s, waaronder een 1.000 pk GT-R en een Murciélago, zijn nieuwste driftmonster is een Corvette die hij gebruikt in het D1GP.

Het chassis van de Corvette bestaat deels uit stukken buizenframe en voorin hangt een Mast Motorsports LS3 V8-motor waarvan gezegd wordt dat hij 800 pk levert. Dankzij een rechte uitlaat en het verwijderen van alle demping klinkt deze motor ongelooflijk. De body van de Corvette is geheel vervaardig uit kevlar en de achtervleugel is van carbon, mede hierdoor is het gewicht van de driftauto slechts 900 kg.

Zoals gebruikelijk bij nieuwe raceauto’s werd de Corvette in het begin getroffen door technische problemen, maar inmiddels heeft Saito zijn eerste overwinning op zak. Hieronder zien we Saito in actie met zijn nieuwe driftauto op het circuit van Tsukuba, waar de tweede ronde van het D1GP kampioenschap werd gehouden.

Video: Daigo Saito’s bulderende D1 Corvette

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW M8 GTE Test

BMW M8 GTE voor het eerst in actie te zien

Audi RS5 vs BMW M4 vs Mercedes C63 S

Nieuwe Audi RS5 naast BMW M4 & Mercedes-AMG C63S