in

Daigo Saito’s nieuwe 1.000 pk GT-R

Net als Tanner FoustRyan Tuerck en Vaughn Gittin Jr heeft ook Daigo Saito een nieuwe driftauto gebouwd voor het 2015 Formula Drift kampioenschap. De voormalig D1GP, Formula Drift Asia en Formula Drift USA kampioen heeft zijn Lexus SC430 aan de kant gezet voor een 1.000 pk Nissan GT-R.

Deze Godzilla heeft uiteraard geen all-wheel drive want voor driften is een achterwielaangedreven setup vereist. Niets aan deze GT-R is “normaal” en dat is een goede zaak. De body kit is van flinterdun carbon fiber, de uitlaatpijpen steken uit de motorkap en hij staat op 21 inch velgen met 295 ATR Sport 2 banden! Gelukkig is de VR38DETT motor gebleven en niet vervangen door weer een LS V8-motor. De twin turbo zescilinder is door HKS onder handen genomen en heeft zoals gezegd 1.000 pk.

Toch mooi dat vier topcoureurs in vier verschillende merken rijden, en dan hebben we het nog niets eens gehad over Chris Forsberg in zijn 370Z en Fredric Aasbo in zijn Scion TC. Wat zou jouw driftwapen zijn?

Video: Daigo Saito’s nieuwe 1.000 pk GT-R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Overstuur bij 220 km/h tijdens St.Ursanne hillclimb

Overstuur bij 220 km/h tijdens St. Ursanne hillclimb

Opel Corsa OPC Review

Opel Corsa OPC Review