in

Dakar 2015 Highlights

De zwaarste rally ter wereld is na twee weken gefinisht in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Met deze video blikken we terug op de hoogte- en dieptepunten van Dakar 2015!

De Dakar rally 2015 was de zevende editie in Zuid-Amerika. Dit jaar werden Argentinië, Chili en Bolivia aangedaan en reden de deelnemers 13 etappes met een totale afstand van ruim 9.000 kilometer. Van de 137 auto’s die gestart waren kwamen er 68 over de finish, waaronder de Nederlanders Erik van Loon, Bernhard ten Brinke, Maik Willems en Tom Coronel.

Vooral Coronel ging door een ware hel, hij had geen navigator in zijn buggy en moest alles zelf doen. Vijf nachten heeft hij in de woestijn geslapen en dankzij de camera van de ‘racende reporter’ konden we zien dat hij vaak helemaal stuk zat. Daarnaast zagen we de geweldige prestaties van ten Brinke en van Loon, die allebei in de top-10 eindigden met respectievelijk een zevende en vierde plaats.

De eindoverwinning ging naar Nasser Al-Attiyah en Mini, voor de Villiers (Toyota) en Holowczyk (Mini). Peugeot kwam met hun 2008 DKR niet in het stuk voor, van de drie auto’s kwam er slechts één aan de finish.

Video: Dakar 2015 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Huracan Crasht bij 320 km/h

Lamborghini Huracan Crasht bij 320 km/h

De eerste beelden van de Nissan GT-R LMP1 Nismo

De eerste beelden van de Nissan GT-R LMP1 Nismo