in

Danica Patrick Grijpt Pole Daytona 500

Zondag 24 januari staat ‘The Great American Race’ op het programma, oftewel de NASCAR Daytona 500. Afgelopen zaterdag vond de Sprint Unlimted race plaats en gister de kwalificaties voor de Daytona 500. Het was een bijzondere kwalificatie en dat kwam enkel en alleen door Danica Patrick, de charmante dame is er als eerste vrouw ooit in geslaagd om een pole position voor een Sprint Cup race te veroveren en dan gelijk voor de grootste race van het jaar, de Daytona 500.

Met haar Stewart Haas Racing Chevrolet Impala SS liet Danica Patrick een tijd van 45.817 seconden noteren met een gemiddelde van 196.434 mph. Het is de op een na snelste ronde ooit in de restrictor plate geschiedenis. Merkgenoot Jeff Gordon kwalificeerde zich met zijn Hendrick Motorsports Chevrolet als tweede met een tijd van 45.850 seconden. 2011 Daytona 500 winnaar Trevor Bayne kwalificeerde zich als derde met daarachter Ryan Newman en Tony Stewart als vierde en vijfde.

Video: Danica Patrick Pole Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 19 Episode 4

Top Gear Season 19 Episode 4

Mini maakt perfecte Backflip

Mini maakt perfecte backflip