in

De 2019 Ford Mustang Supercar heeft een gigantische achtervleugel

Ford Australië heeft de nieuwe Mustang Supercar onthuld, welke 28 februari zal debuteren tijdens de Adelaide 500.

Mocht je vinden dat de Mustang Supercar nogal vreemde proporties heeft, dat klopt. Het Supercars ‘Gen 2-chassis is oorspronkelijk bedoeld voor sedans, zoals de Ford FG X Falcon waar de afgelopen jaren mee werd geracet. Voor 2019 heeft Ford echter besloten dat de legendarische naam ‘Mustang’ gebruikt moet worden en daar hoort deze look bij, ook al is het een beetje een slap aftreksel van een echte Mustang. De raceauto voegt zich bij een groeiende lijst van Mustang-racers, waaronder GT4-, NASCAR- en NHRA-auto’s.

De raceauto is ontwikkeld door Ford Performance, Shell V-Power Racing en Tickford Racing Australia. In het 2019 Australia Supercars Championship wordt de auto door drie team ingezet, regerend kampioen Shell V-Power Racing (2 auto’s), Tickford Racing (3 auto’s) en 23Red Racing (1 auto).

De teams in het voormalige V8 Supercars Championship zijn niet verplicht om V8-motoren te gebruiken, vanaf dit jaar zijn twin turbo V6’s ook toegestaan, maar alle fabrikanten gebruiken nog wel steeds atmosferische 5.0-liter achtcilinders met meer dan 600 pk.

Video: 2019 Ford Mustang Supercar

De 2019 Ford Mustang Supercar heeft een gigantische achtervleugel

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *