in

De 2023 BMW 3.0 CSL kost €750.000!

BMW heeft de camouflage verwijderd van de geheel nieuwe 3.0 CSL. Er zullen slechts 50 genummerde exemplaren worden gemaakt om het 50-jarig jubileum van BMW M te vieren en daarmee harkt de fabrikant uit München een enorme bak geld binnen. Elk exemplaar kost namelijk €750.000!

Krijg je daarvoor iets anders dan een G82 M4 met een bodykit geïnspireerd op de E9 3.0 CSL? Ja en nee, in de basis is dit ‘gewoon’ een M4 maar BMW heeft wel veel aangepast. Onder de kap ligt de bekende S58B30-motor die nu 560 pk en 550 Nm koppel produceert. Dit maakt hem BMW’s krachtigste zes-in-lijn ooit en het beste van alles is, de zescilinder is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak en het vermogen gaat uitsluitend naar de achterwielen.

M koolstof-keramische remmen zijn standaard, met zes zuigers vooraan die zich vastbijten in schijven van 400×38 millimeter. De achterste remklauwen hebben één zuiger en schijven van 380×28 mm. De remklauwen zijn rood gespoten en schuilen achter gesmede lichtmetalen velgen met Y-spaken die goud gespoten zijn. Vooraan meten ze 20 inch en achteraan 21 inch.

De carrosserie is zoals gezegd geïnspireerd op de originele ‘Batmobile’. Alle nieuwe onderdelen op deze verbouwde M4, de kofferdeksel, motorkap, voorbumper en achterbumper, het dak, de spoilers en de wielkasten zijn gemaakt van carbon fiber. Vervolgens wordt alles met de hand gespoten en dit proces neemt zes dagen in beslag.

Van de 50 exemplaren komt er één naar Nederland toe. De meesten zullen veilig in een garage bewaard worden als investering en niet de Nürburgring bezoeken, zoals het prototype deed.

Video: 2023 BMW 3.0 CSL

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

550 pk Toyota GR Yaris zet wereldrecord neer op kwart mijl

550 pk Toyota GR Yaris zet wereldrecord neer op kwart mijl

LTO BMW E36

LTO BMW E36 is breed, laag en heeft 1.000 pk