in

Limited Edition BMW 3.0 CSL Hommage in actie

De BMW 3.0 CSL Hommage verscheen voor het eerst in 2015 als concept car. Zeven jaar later gaat de 3.0 CSL Hommage er dan écht komen, op basis van de G82 M4 en in gelimiteerde oplage van slechts 50 stuks met een prijskaartje van bijna driekwart miljoen euro.

Na de recent verschenen BMW M4 CSL komt er dus een nóg exclusievere M4, met een design dat verwijst naar de originele 3.0 CSL uit 1973. De Hommage heeft een gewijzigde voorbumper, een vleugel op het dak én een op de kofferbak. De wielkasten lijken breder en er steken vier grote uitlaten onder achterbumper uit, iets wat het origineel overigens niet had.

Geruchten suggereren dat de 3.0 CSL Hommage een vermogen van ongeveer 600 pk en 700 Nm zou hebben. Daarmee zou dit de krachtigste uitvoering zijn van de twin turbo 3.0-liter zes-in-lijn. Het prototype dat we hier in actie zien is voorzien van camouflage met daarop teksten als “6MT FTW,” “Insanely Epic,” “I Donut Care,” en “I Like It Rare.” Verwijzend naar een handgeschakelde zesbak, achterwielaandrijving en zeer gelimiteerde oplage.

Video: Limited Edition BMW 3.0 CSL Hommage in actie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hyundai Ioniq pakt paar meter vangrail op de 'Ring

Hyundai IONIQ pakt paar meter vangrail op de ‘Ring

Zwarte sedan vliegt twee busjes voorbij via de vluchtstrook

Zwarte sedan vliegt twee busjes voorbij via de vluchtstrook