in

De Ariel Atom 4 is één brok adrenaline

De Ariel Atom bestaat alweer sinds 1999 en inmiddels zijn we aanbeland bij de vierde generatie. Henry Catchpole mocht namens Carfection de Atom 4 testen en was laaiend enthousiast over hardcore sportauto.

De Atom 4 werd gelanceerd op het Goodwood Festival of Speed in juli 2018 en de auto beschikt over de nieuwste Civic Type R-turbomotor met 321 pk. Daarnaast heeft de Ariel een nieuw chassis, ophanging, besturing, remmen en een aerodynamisch verbeterde carrosserie. In de open cockpit zitten nieuwe stoelen en een nieuw instrumentarium.

De Atom 4 is 20 kg zwaarder dan de vorige generatie, maar met een gewicht van rond de 600 kg is het nog altijd een vederlicht. Dankzij de belachelijke pk-gewichtsverhouding kan de Ariel Atom in 2,8 seconden naar 96 km/h sprinten en heeft hij slechts 6,5 seconden nodig om 160 km/h te bereiken. Dat zijn ongelooflijke tijden voor een auto met een traditionele H-bak.

Veel puurder dan dit wordt een sportauto niet, het is dan ook geen wonder dat Henry lyrisch is. “What a rush this thing is, I love these cars. There’s literally no bigger hit than something like this.

Video: 2019 Ariel Atom 4 Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alfa Romeo Sprint 1600 Hillclimb

Alfa Romeo Sprint voorziet Oberhallau Hillclimb van prachtige soundtrack

2019 Audi R8 facelift

De 2019 Audi R8 is vernieuwd