in

De Bugatti Divo nader bekeken

Dit is de Bugatti Divo, in essentie een verbouwde Chiron met een prijskaartje van 5 miljoen euro! Dat is nogal aan de hoge kant maar toch zijn alle 40 exemplaren al verkocht, zoals gebruikelijk tegenwoordig in de branche van exclusieve hypercars. Op dit moment is er pas één Divo gereed en Top Gear Magazine mocht de auto alvast onder de loep nemen in een studio in Hamburg.

De Divo is vernoemd naar de Franse-coureur Albert Divo, die met een Bugatti Type 35 in 1928 en 1929 de Targa Florio wist te winnen. De Bugatti Divo moet beter gaan presteren op het circuit dan de Chiron en daarom is er een nieuwe carrosserie ontwikkeld die 90 kilo méér downforce genereert. Bugatti heeft ook geprobeerd het gewicht van de Divo omlaag te krijgen, dat is gelukt door nog meer onderdelen van koolstofvezel te maken maar het resultaat is slechts 35 kg. Dat is waarschijnlijk nauwelijks merkbaar op een auto van 1.960 kilo.

De 8.0-liter W16 blijft 1.500 pk sterk en over sprinttijden heeft Bugatti nog niets naar buiten gebracht. Wel is bekend gemaakt dat de topsnelheid is gelimiteerd op 380 km/h. Dankzij stijvere veren en dempers, meer camber, scherpere besturing en extra downforce wist de Bugatti Divo 8 seconden onder de tijd van de Chiron te duiken op het circuit van Nardo.

Video: De Bugatti Divo nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

9ff Porsche 911 Turbo

9FF Porsche 911 Turbo gaat zonder moeite naar 300 km/h

2020 Tesla Roadster

Jay Leno krijgt een preview van de Tesla Roadster