in

De Evolutie van de Toyota Supra

Ondanks dat de Toyota Supra al sinds 2002 uit productie is, blijft het een van de beroemdste sportauto’s uit Japan. The Fast and The Furious gaf de 2JZ-GTE Mk4 Supra in 2001 wereldfaam en nog altijd is dit model zeer gewild en zeer succesvol op de dragstrip en in de driftsport.

In deze video zien we de evolutie van de Toyota Supra van 1978 tot 2002, te beginnen met de Celica Supra. Vanaf 1986 werd de Supra een apart model los van de naam Celica, officieel kreeg de auto typenummer A70 maar bijna iedereen noemt het de Mk3. In 1993 debuteerde de Mk4 (typenummer A80), een auto die zoals gezegd een enorme cultstatus heeft bereikt.

De nieuwe Toyota Supra staat na een afwezigheid van 17 jaar op het punt van debuteren en heeft de lastige taak de vorige generatie te overtreffen. Hoewel nog lang niet alles bekend is over de vijfde generatie, is de auto wel meegenomen in deze animatie.

Video: De Evolutie van de Toyota Supra

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Volvo-850-Estate-BTCC

Is de Volvo 850 Estate de coolste BTCC-raceauto ooit?

Het beste van Eifel Rally Festival 2018

Het beste van Eifel Rally Festival 2018