in

Deze testrijder kon niet driften met de nieuwe Toyota Supra

Toyota zal naar verwachting volgende week de nieuwe Toyota Supra tonen op de Autosalon van Genève, maar ondertussen wordt er nog druk getest met de langverwachte sportauto.

In de nieuwste spyvideo zien we dat de 2018 Supra wordt getest in de sneeuw. De testrijder deed verschillend pogingen om dwars over het parcours te gaan met de nieuwe Supra maar zonder veel succes. In ieder geval niet zo succesvol als we Walter Röhrl zagen doen in de nieuwe 911 GT3 RS.

Geruchten suggereren dat de Toyota Supra zal worden aangedreven door een 3,0-liter zes-in-lijn met turbocharger die ongeveer 335 pk en 500 Nm koppel levert. Dit zou moeten zorgen voor een snelle acceleratie aangezien de auto schijnbaar minder dan 1.500 kg zou wegen.

De prototypes die we tot dusver gezien hebben hadden een aantal stijlelementen van de FT-1-concept uit 2014. We zijn erg benieuwd in hoeverre het productiemodel hierop lijkt, volgende week weten we meer!

Video: Nieuwe Toyota Supra drift

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Brabus 850 GLS63

Brabus neemt 850 GLS63 mee naar Genève

Jaguar I-Pace vs Tesla Model X 100D

Jaguar I-Pace vs Tesla Model X 100D in een 0-100-0 race