in

De geheime garage van Toyota Motorsport

De meeste fabrikanten hebben ergens een ‘geheime’ garage vol raceauto’s en duistere concept cars. Audi heeft er een, Porsche heeft er een, en naar het nu blijkt Toyota ook. Diep onder de grond in Keulen, onder een van de twee windtunnels, ligt een opslagruimte met ongeveer 25 raceauto’s uit de rijke geschiedenis van Toyota Motorsport GMBH.

Wat Toyota ook nodig had om snel te gaan, motoren, chassis, race auto’s, TMG kon het bouwen en dus kun je voorstellen dat ze een mooie collectie vergaard hebben. Van rallyauto’s uit de jaren ’70 en ’80, inclusief een 600 pk Group S MR2 die nooit in actie kwam, tot aan de LMP1 auto’s, Formule 1 auto’s en de nieuwe Toyota Yaris WRC. Een zeer bijzondere locatie die normaal gesproken dicht blijft voor het grote publiek, gelukkig kreeg Xcar wel toegang en konden ze deze video maken.

Video: De geheime garage van Toyota Motorsport

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vaughn Gittin schraapt ijs in zijn 2015 Mustang RTR

Vaughn Gittin schraapt ijs in zijn 2015 Mustang RTR

Mevrouw schrikt van McLaren F1 GTR Longtail

Mevrouw schrikt van McLaren F1 GTR Longtail