in

Toyota keert in 2017 terug naar WRC met de Yaris

Het WRC wordt alleen maar leuker, Toyota Motorsport GmbH (TMG) heeft namelijk bevestigd terug te keren naar het FIA World Rally Championship in 2017 met de Yaris WRC. De auto is volledig ontwikkeld en gebouwd in het technisch centrum in Keulen, Duitsland.

De Toyota Yaris WRC heeft al een testprogramma afgerond op asfalt en gravel en TMG zal de komende twee jaar door gaan met testen op zich optimaal voor te bereiden op een terugkeer naar het hoogste rallypodium. Zoals bepaald door de WRC regelgeving wordt de auto aangedreven door een 1,6-liter turbomotor met meer dan 300 pk en 420 Nm koppel.

De Japanse autofabrikant heeft Fransman Eric Camilli gekozen als eerste rijder van het junior driver development program. Camilli wordt bijgestaan door testrijders Stéphane Sarrazin en Sebastian Lindholm, overigens staat nog niet vast dat deze coureurs ook in 2017 achter het stuur zitten van de Toyota Yaris.

Toyota’s terugkeer in 2017 komt 18 jaar na de laatste WRC rally in 1999. De fabrikant won 43 stages, vier coureurtitels en drie constructeurtitels in de jaren ’90. Beelden van de nieuwe Yaris WRC zie je hieronder.

Video: Toyota Yaris WRC test voor terugkeer

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Get some NASCAR in your life!

Get some NASCAR in your life!

Ferrari SF15-T launch

Ferrari SF15-T launch