in

Stéphane Sarrazin test Toyota Yaris WRC

Er gaan al een tijdje geruchten over de terugkeer van Toyota naar het World Rally Championship. Eind jaren ’90 reed de Toyota Corolla zijn laatste WRC-rally en sindsdien hebben we niets meer vernomen van de Japanse fabrikant, tot deze Yaris WRC in België opdook.

Achter het stuur zit niemand minder Stéphane Sarrazin, de veelzijdige Fransman is op dit moment actief in het Formule E kampioenschap maar heeft blijkbaar genoeg ruimte in zijn schema om de nieuwe rallyauto van Toyota te testen. Sarrazin reed in het verleden al eens voor Subaru en Peugeot en is een echte asfaltspecialist dankzij zijn ervaring in toerwagens (FIA WEC, Le Mans, V8 Supercars).

We weten nog geen specificaties van de Toyota Yaris WRC, maar hij heeft in ieder geval een 1.6-liter viercilinder turbomotor met 315 pk en vierwielaandrijving, dat schrijven de FIA-reglementen namelijk voor. TMG, Toyota Motorsport Group, heeft uitgesloten dat de Yaris zijn debuut maakt in 2015. Waarschijnlijk wacht Toyota tot de aangekondigde reglementswijziging voor 2017 bekend zijn zodat ze daar goed op kunnen inspelen.

Video: Stéphane Sarrazin test Toyota Yaris WRC

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 1 2014 - Singapore Grand Prix Highlights

Formule 1 2014 – Singapore Grand Prix Highlights

Porsche 918 Spyder gaat in vlammen op

Porsche 918 Spyder gaat in vlammen op