in

De Lamborghini Aventador SVJ nader bekeken

Lamborghini zal de Aventador SVJ pas op 23 augustus onthullen tijdens Concours d’Elegance Pebble Beach, maar Top Gear kreeg alvast een preview en toont ons enkele geheimen van de auto die Porsche versloeg op de Nordschleife.

Top Gear-editor Ollie weet te melden dat dankzij Lamborghini’s actieve aerodynamica de voorkant van de Aventador SVJ 40 procent van de totale downforce genereert en de achterkant 60 procent. Op de Aventador SV was deze verhouding nog 20-80 en dus heeft de SVJ een betere balans qua downforce. Daarnaast is de totale hoeveelheid neerwaartse druk met 40% toegenomen, tot ongeveer 490 kg op topsnelheid.

De atmosferische 6.5-liter V12-motor levert 770 pk bij een schreeuwende 8.500 tpm, maar is nog steeds gekoppeld aan een transmissie met enkele koppeling. Dat is volgens Top Gear gelijk het zwakke punt van deze auto en het is opmerkelijk dat Lamborghini niet heeft gekozen voor een dual clutch transmissie voor hun topmodel.

De Pirelli Trofeo R-banden zijn speciaal voor deze auto ontwikkeld en hebben stijvere zijwanden. Wat er nog meer verbeterd is aan de Aventador SVJ, zoals de 50% stijvere anti-rollbar en 15% stijvere schokdempers, zie je in onderstaande preview van Top Gear.

Video: De Lamborghini Aventador SVJ nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Abarth 124 GT4

Abarth 124 GT4 gespot tijdens test op Monza

Volvo-850-Estate-BTCC

Is de Volvo 850 Estate de coolste BTCC-raceauto ooit?