in

De McLaren Speedtail wordt de snelste McLaren ooit

McLaren heeft de officiële naam onthuld van hun volgende hypercar; Speedtail.

Tot op heden had de auto codenaam BP23, maar Speedtail klinkt natuurlijk veel beter dan een cijferaanduiding. De hypercar zal worden aangedreven door een verbeterde versie van de twin-turbo 4.0-liter V8-motor die in de 720S ligt, met minstens één elektromotor. Het Britse autobedrijf zegt dat de nieuwe McLaren Speedtail in staat zal zijn om een hogere topsnelheid te halen dan de 391 km/h van de legendarische F1.

Net als bij de McLaren F1 heeft de Speedtail een centrale rijpositie, waarbij de bestuurder in het midden zit en schuin daarachter twee passagiersstoelen. McLaren gaat 106 exemplaren bouwen van de auto en die zijn zoals gebruikelijk allemaal uitverkocht, terwijl geen van de kopers de Speedtail heeft gezien.

McLaren begint eind 2019 met het assembleren van de Speedtail en alle eenheden worden door McLaren Special Operations naar smaak gepersonaliseerd. Voor die tijd zal de hypercar echter al onthuld zijn, al gaan we ongetwijfeld eerst nog tientallen teasers krijgen want McLaren gaat dit natuurlijk helemaal uitmelken.

Video: McLaren Speedtail Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tesla-Model-3-Performance

Tesla Model 3 Performance krijgt ‘Track Mode’

2018-Mercedes-AMG-C63-S

CarWow test gefacelifte Mercedes-AMG C63 S